Haber

Sarıyer’de Yağmur Nedeniyle İETT Otobüs Kazası

SARIYER’de yağmur nedeniyle kayganlaşan direksiyon hakimiyetini kaybeden İETT otobüsünün sürücüsü, önce Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarının bulunduğu direğe, ardından otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken otobüs boş olduğu için doğrudan yola devrildi. Kaza nedeniyle iki yönde yoğun trafik oluştu.

Kaza, saat 06:30 sıralarında Maslak Büyükdere Caddesi Sarıyer istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafik ışıklarında bekleyen araca çarpmamak için hareket eden otobüs şoförü, yağmur nedeniyle kaygan yolda duramayarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarının bulunduğu direğe çarptı. Yüzen otobüs direği devirdikten sonra otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, trafikte yoğunluk yaşandı.

“FREN YAPMAYIN direğe çarptım”

Otobüs şoförü Nebi Altun, “İşe gidiyordum. Araç sürücüsü önümde gidiyordu. Sarı ışık yandı. Geçeceğini tahmin ettim. Geçmedi. Durdu. Ben de geçmemek için sola döndüm. direğe çarptım.Dönerken arabaya çarptım.Otobüs boştu.Yeni işe gidiyordum.”

“KAÇMAYA ÇALIŞTIM”

Otomobil sürücüsü Cahit Alav, “Beşiktaş’tan Sarıyer’e gidiyordum. Kırmızı ışıkta yandı. Kırmızı ışıkta durdum. Otobüsün kaydığını gördüm. Gelirken kaçmaya çalıştım. Otobüs direğe çarparak yan yattı” dedi. sonra da arabama arkadan çarptı. Yağmur nedeniyle savruldu.” Kaza nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşandı. Devrilen direk, itfaiye ve trafik polislerinin çalışması sonucu yoldan kaldırıldı. Kaza yapan otobüsün çekilmesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu