Haber

Kırmızı kart gören futbolcu bıçakla sahaya fırladı ve rakip takım maçtan çekildi.

– Kırmızı kart gören futbolcu sahaya koşarak rakibine müdahale etti ve maçı terk etti.

BİTLİS – Bitlis’in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençlerbirliğispor ile Adilcevaz Belediyespor karşılaşmasında, 40. dakikada kırmızı kart gören yedek kulübesinde kalan oyuncunun, iddiaya göre sahaya bıçakla girerek rakip takım karşısında korku dolu dakikalara neden olduğu iddia edildi. takım maçtan çekildi.

Amatör Lig’de mücadele eden Hizan Gençlerbirliğispor, sahasında Adilcevaz Belediyespor’u konuk etti. 1-1 devam eden karşılaşmanın 40. dakikasında Hizan Gençlerbirliğispor yedek kulübesi oyuncusu LY’nin, rakip takım oyuncularına küfür ettiği iddiasıyla kırmızı kart görmesi üzerine olaylar çıktı. Kırmızı kart gördüğü için ihraç edilen futbolcu, iddiaya göre yanında taşıdığı bıçakla sahaya girdi. LY, rakip takımın sporcusunu bir süre kovaladı, ardından polis ekipleri tarafından yakalandı.

“Göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı”

Olayın ardından Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi can güvenliğinin kalmadığı gerekçesiyle yarışmadan çekildi. Adilcevaz Belediyespor Kulübü’nden olaylara ilişkin yapılan açıklamada, “Hizan deplasmanında skor 1-1 iken takımımız göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı. Yedek kulübesinden bir oyuncu kırmızı kart gördü. İlk yarı skor 1-1 idi, ikinci yarıda can güvenliğinin olmaması nedeniyle takımımız sahaya çıkmadı.Şimdi kamuoyuna soruyoruz; bıçaklı saldırı sonrasında hakem bu maçın devamına nasıl karar verebilir? Hakem tarafsız mı yoksa baskı altında mı, yoksa bir yerden talimat mı alıyor? Bir oyuncu sahaya bıçakla nasıl girer? Bizim sahamızda bir gün bile olay yaşanmazken Bitlis Merkez Hakem Kurulu “Ne yapacak?” bu konuya o mu karar veriyor? Geçmişteki bu durumlarda varsayılan olarak yenilgiye uğramaya karar verebilir mi? Görseller elimizde, hepsini paylaşacağız. Bu konunun takipçisi olacağız, sahaya bıçakla saldıran oyuncudan ‘cinayete teşebbüs’ suçundan şikayetçiyiz ve olayın takipçisi olacağız.”

“Bana atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum.”

Hizan Gençlerbirliğispor oyuncusu LY, 13 yıldır amatör futbolculuk yaptığını belirterek, “Bugün Adilcevaz maçında bana çok hoş olmayan bir iftira atıldı. Kesinlikle saçmalıktır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Ben sahaya doğru yürüdüm. Adilcevaz oyuncusu gördüğüm kırmızı karttan dolayı buna sebep oldu. O an sadece bir sınır oluşmuştu. Hiçbir şekilde elimde rakip oyuncuya zarar verebilecek, canını acıtabilecek herhangi bir cisim yoktu. Yeterince bilgili değilim. Bunu yapmak için. Şu ana kadar hiç böyle bir şey yapmadım. Bütün amaçları algı oluşturmak. Orada bulunan binlerce kişi şahit. Hatta maçı kazanamayacaklarını anladılar. ” devre arası maçı. Bana atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum. Buna sebep olanlarla ilgili gerekli hukuki süreci başlattım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu