Teknoloji

Nisan ayının ikinci haftasında çıkacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #1

 
Nisan ayı listelerini paylaşmaya devam ediyoruz. Nisan’ın ikinci haftasında yani 8-14’ün ortalarında çıkacak pek çok oyun var. İşte bu tarihte çıkacak oyunlar:
 
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – 1 numara
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – #2
 
– Cynthia: Hidden in the Moonshadow (10 Nisan: aksiyon, macera, keşif, gizlilik)
 
 
 
Catthia Games tarafından geliştirilen ve grup tarafından yayınlanan aksiyon, macera, keşif, imalı oyun Cynthia: Hidden in the Moonshadow 10 Nisan’da geliyor. farklı bölgelere ilerlemek, bu bölgeleri keşfetmek ve bize sunulan görüntülerin ve atmosferin tadını çıkarmak. Oyunda yine gizlilik odaklı bir yapı olacak bunun yanı sıra karşılaşacağımız çeşitli bulmacalar olacak ve bu bulmacaları çözmeye çalışacağız. Bu yapbozların zorlukları kolaydan zora doğru değişecek ve tabii ki ilk etapta oyuna alışmamız için kolay bulmacalar karşımıza çıkacaktır.
Renkli bir sanat tarzına sahip olan ve üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla ilerleyen bu macerada çevresel faktörlerin büyük değeri olacak. Oyunda çevredeki unsurlarla etkileşime geçebileceğiz ve sahip olduğumuz yay ile birlikte harika bir maceraya atılacağız. Elimizdeki yay ve ok silahı ile birlikte ilerleyerek bölge ve kısımlarda mutlaka yay ve silahımızı geliştirip yükseltebileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz ve her zaman sırtımızda olacak bu yay ile çeşitli bulmacaları çözebilecek, düşmanların dikkatini dağıtabilecek ve onları üzerimize çekerek gafil avlayabileceğiz. Oyunda bu ok ve yay kullanabileceğimiz tek silah olacak.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda hem bulmaca hem de kapatma mekaniği olacak. Çevresel unsurlarla etkileşime geçebileceğimiz bu oyunda farklı unsurlar olacak. Bunun yanı sıra oyunda farklı platform zorlukları olacak ve bu platform zorluklarını aşmak için karakterimizi doğru bir şekilde kontrol etmeye başlayacağız. Oyunda yüksek bir zirve alanına denk gelip bu yüksek alana tırmanarak düşmanların üzerine istediğimiz gibi gizlice girebileceğiz. Tehditlerin ve tehlikelerin üstesinden gelmeye çalıştığımız bu renkli dünyada bir yandan gizli işler yaparak atmosfere kapılırken diğer yandan arka plandaki tehditleri ortadan kaldırmaya çalışacağız.
Oyunda tehditlere gizlice yaklaşıp onları anında yere serebileceğiz ve gerçekten yüksek alanlara tırmanabileceğiz. Dikkatlerini dağıtabileceğimiz çeşitli becerilerin yer aldığı bu oyunda sahip olduğumuz ok ve yay ile birlikte güzel işler başarmaya çalışacağız ve bu konuda ustalaşmaya başlayacağız.
 
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip bu kapanış odaklı macera aksiyon oyununda arka planda bize bir hikaye anlatılacak. Bu hikaye kapsamında ilginç bir yapının bizlere sunulması amaçlanacaktır. Bu hikaye ile bir yandan hikayenin sonuna varmaya çalışırken diğer yandan da tehditleri alt etmeye çalışacağız. Oyunda bir köyümüz olacak ve bu köyde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız ve sevdiklerimizi kurtarmak için büyük bir işe başlayacağız. Oyunda yine karanlık güçler olacak ve bu karanlık güç teması oyunda her zaman karşımıza çıkacak. Oyunda karanlık güçlerin nereden geldiğini öğrenebileceğiz, onları yenmek için neler yapabileceğimizi öğrenebileceğiz ve sahip olduğumuz yay ve ok ile birlikte bu tehditleri ortadan kaldırmaya çalışacağız.
Cynthia: Hidden in the Moonshadow’da hem gündüz hem de gece büyük çaba sarf edebileceğiz ve bu iki zaman döngüsünde kendimizi büyük bir maceranın içinde bulabileceğiz. Oyunda gece olduğunda ayın yüzeydeki yansımasını ve parlaklığını görebileceğiz, tekrar gündüz olduğunda ise güneşin çarptığı ışık huzmelerini olabildiğince deneyimleyebileceğiz. . Oyunda genel olarak aydınlık bir hava benimsemiş ve renkli bir sanat tarzı ile bizlere sunulması amaçlanmaktadır. Aslında grafik formuna bakacak olursak daha çok çizgisel bir üslubu benimsemiş. Gerçek dışı bir yapının bize sunulduğu gerçeğinden bahsedebiliriz. Gerçekliğe takıntılıysanız, en azından grafik açısından bu oyunu oynamak istemeyebilirsiniz.
 
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda bir köyümüz olacak. Yaşadığımız bu köyde sevdiklerimiz bulunacak ve bir gün bu köye büyük baskınlar yapılacak. Çeşitli güçler tarafından baskınlar yapılacak ve bu güçlerin nereden geldiğini bulmaya çalışacağız. Karanlık güçlerin hakim olmaya çalıştığı bu dünyada kendimizi koruyacak, bu karanlığı ortadan kaldırmak için ışığı bir anahtar olarak kullanacak ve daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Bir yandan çevreyi keşfedip olup biteni anlamaya çalışabileceğimiz bu oyunda, bir yandan da bir kadın karakteri kontrol edip, bu kadın karakter ile farklı bölgelerde ilerleyip, dünyayı keşfetmeye çalışacağız. ortada bulmacalar ve platform zorluklarının üstesinden gelin.
Oyunda karakter animasyonları ve vuruş dinamikleri yine oldukça eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunun şu anda Steam’de bir demo sürümü var. Dilerseniz demo versiyonunda oyunun bir kısmını deneyebilir ve oyunun bu yapıda bizlere neler vaad ettiğini görebilirsiniz. Bu demo sürümde oyunun ilk bölümlerini oynayabilir, karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve bizlere nasıl bir dünya sunulacağını görebilirsiniz. Bu demo versiyonu çok değerli çünkü oyunu alıp almamaya karar veren bir yapısı var diyebilirim.
 
 
Oyunda sahip olduğumuz yay ile birlikte bu renkli dünyada tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda yayımızla birlikte attığımız oklar çok çeşitli el becerisi ile düşmanları bulabiliyor ve elimizdeki yay üzerinde farklı iyileştirmeler yapabiliyoruz. Oyunda tek oktan çoklu ok atmaya, patlayıcılardan farklı ok türlerine kadar çeşitli becerilerle atış yapabiliyoruz ve bu atışlarla birlikte düşmanları şaşırtarak yakalayabiliyoruz.
Bulmaca dizileri de oyunda çok yer kaplıyor. Bu yapboz dizileriyle yine yayımızı kullanıyoruz. Yapboz alanları karşımıza çıkar çıkmaz buranın bir bulmaca içerdiğini görebiliyoruz ve zaman zaman bulmaca alanlarının da karşımıza çıktığını söyleyebilirim. Bu bulmacaların dışında oyunda bir de craft sistemi bulunuyor. Bu crafting sistemi ile etrafta bulduğumuz kaynakları birleştirebiliyoruz ve bu kaynakları birleştirerek yeni eşyaların kilidini açıp ok ve yayımızı güçlendirebiliyoruz.
Craft sistemi ocak başında çalışıyor ve ocak başında birçok farklı kaynağı birleştirerek yeni eşyalar elde etme şansımız olabiliyor. Bu tamirci ile birlikte yeni eşyaların kilidini hızlı bir şekilde açabiliyoruz. Bu sistem oyuna çeşitlilik katıyor diyebilirim.
 
 
Oyunda uzun bir deneyim izi beklemiyor. Bu oyunda bizlere kısa bir macera sunulacağını söyleyebilirim. Büyük ölçekli bir yapım olmadığı için kısa ve öz bir hikaye bize aktarılacak. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli beceriler olacak, bu becerilerle birlikte çevreyi keşfetmeye başlayacağız ve tehditleri yenmeye çalışacağız. Duygusal bir hikayenin yer aldığı bu oyunda bu tehditlere karşı kendimizi koruyabilecek ve sevdiklerimizi bu uğurda kaybetmemeye çalışacağız.
 
– Beyond the Long Night (13 Nisan: aksiyon, roguelike, macera)
 
 
Noisy Head Games tarafından geliştirilen ve Yogscast Games tarafından yayınlanan aksiyon, roguelike, macera oyunu Beyond the Long Night 13 Nisan’da geliyor. karşılaştığımız tuzaklar Oyunda korkunçların hakim olduğu bir dünya olacak ve bu korkunçluğu yenmenin ve ortadan kaldırmanın yolu karşımıza çıkan bulmacaları çözmekten geçecek. Oyunda farklı bölümlere ilerleyebileceğiz ve bu bölümlerin ortasında geçişler yapabileceğiz. Her bölüm, çözülmesi gereken farklı platform oluşturma zorluklarına ve bulmacalara sahip olacak. Bunları çözmek ve üstesinden gelmek için çeşitli atılımlar yapmak zorunda kalacağız.
Çekici bir teması ve sanat tarzı olan bu oyunda bir anda kaosa sürüklenebilir ve kendimizi geniş bir alanda bulabiliriz. Oyunda karşımıza çıkan platform zorluklarını aşmak için çeşitli atılımlar yapmamız gerekecek ve burada farklı karakterlerle etkileşim kurabileceğiz. Oyunda her bölgede farklı karakterler olacak ve bu karakterlerle diyaloga girerek bu yerlerden nasıl çıkacağımızı öğrenebileceğiz. Ayrıca kıssanın detayları hakkında da bilgi sahibi olabiliriz.
 
 
Sevimli karakterlerin yer aldığı bu oyunda bir balona bağlanıp yukarı doğru süzülebileceğiz ve kendimizi bu çukurdan hatasız olarak çıkarabileceğiz. Oyun, farklı platform zorluklarına ve kullanabileceğimiz çeşitli oyun içi öğelere sahip olacak. Bu oyun içi eşyalar ile kendimizi kurtarmaya çalışacağız ve içinde bulunduğumuz durumdan çıkmaya başlayacağız.
Aksiyon ve bulmacanın orta noktada yer aldığı bu oyunda, diğer tarafta ise nişancı unsurları yer alıyor. Örneğin bir balonla tepede süzülürken arkamızda bir ışık huzmesi olduğunu görebiliriz, bu ışını yok etmek için çeşitli ateşler yakabiliriz ve onu ortadan kaldırmaya çalışırız. Balonla uçarken sağ tarafımızdan uçan cisimler sorumuza gelebilir, bu uçan cisimleri ortadan kaldırmak için silahlarımızı kullanabileceğimizi söyleyebilirim. Bu nedenle oyunda hem aksiyon hem de bulmaca unsurlarının yanı sıra nişancı ve platform unsurları da bulunuyor. Bu sayede geniş bir oyun içi içerik yelpazesi sunmaya çalışıyoruz.
 
 
Yeraltı dünyasına atıldığımız bu platform aksiyon oyununda hem çevreyi keşfedebilir hem de düşmanları alt etmeye çalışabiliriz. Karanlık bir yapı ve atmosferin bizlere sunulduğu bu oyunda birçok farklı ve yeni bölüm bizleri bekliyor olacak. Oyun hem Rogue benzeri unsurlara hem de aksiyon ve macera unsurlarına sahip olacak. Bu garip ve karanlık yeraltı dünyasından hata yapmadan zirveye çıkabilmek için çeşitli atılımlar yapmamız gerekecek.
Oyunda balonla birlikte yukarılara süzülebilen, önümüze çıkan ve etrafımızda dolaşan uçan unsurları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Başladığımız bu macera platform oyununda büyük bir yer altı mağarası ve dünyasında bulunacak olan yer altı dünyasının şeytani krallığını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda berbatlığın hakim olduğu bir dünyada olacağız ve buradaki insanları bu korkunç durumdan kurtarmaya çalışacağız ve bu arada çeşitli platform zorluklarını ve bulmacaları aşmaya çalışacağız. Ortamın kaosa sürüklendiği ve farklı yer altı yaratıklarının ve çevresel faktörlerin ortaya çıktığı bu oyunda farklı tipte düşmanlar olacak. Düşman türlerinin ortasında ışık huzmelerinden bizi takip eden nesnelere kadar pek çok farklı tür olacaktır.
 
 
Düşmanların bir araya geldiği ve olayların kaosa sürüklendiği alanlar da olacak. Örneğin bir alana atıldık ve bu alanda hem bizi takip eden hafif alt üst, hem de bizi takip eden çeşitli düşman türleri ve daha fazlası karşımıza çıkacak. Sağdan sola düşman atışları, ateşlediğimiz silahımız – ve daha fazlası kaosa neden olacak detaylardan biri. Yani etrafta bu kadar çok oluşum ve hareketin olması kaosa sürüklenmesinin nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkacaktır.
Farklı bölgelere, farklı maceralara atıldığımız bu yeraltı dünyasında aslında rastgele oluşturulmuş mekanlara adım atıp her bölgede farklı unsurlar deneyebiliyoruz. Oyunda çeşitli bulmacaları çözebiliyoruz ve çeşitli bulmacaların üstesinden gelmek için aklımıza güvenmemiz gerekiyor. Oyunda bulmacalara karşı çeşitli saldırılar yapabiliyoruz, bu modülleri çözerken çeşitli tipte düşmanlarla karşılaşabiliyor ve onları yenmek için çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Oyunda yine bitmek bilmeyen bir savaş döngüsü ve bitmek bilmeyen düşman türleri var. Her zaman üzerimize gelebilirler ve biz de buradan bir an önce çıkmaya çalışırız. Çevreyi keşfedebilir, bu bölümleri çözebilir ve düşmanları alt etmeye çalışabiliriz. Yani üç hareketi de ortada yapmaya çalışıyoruz.
 
 
Bir dizi gizemi açığa çıkarabileceğimiz bu oyunda kaos teması işleniyor. Oyunda yapacağımız saldırıların ortasında ateş etme, eşya fırlatma, muhteşem güçlerimizi kullanma, gerçek süzülme, sağa sola hareket etme ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda yapacağımız şeyler geniş olsa da her zaman diken üstünde olacağız ve bu bölgeden formda çıkmaya çalışacağız. Yine oyunda düşmanları yenmek ve bulmacaları çözmek için çeşitli özel eşyalar toplayabileceğiz ve bu özel eşyalarla birlikte yeteneklerimizi ve karakterimizi geliştirebileceğiz, böylece düşmanlarla ve bulmacalarla daha fazla yüzleşebileceğiz. etkili biçim
Beyond the Long Night’da her bölgede farklı karakterler olacak ve bu karakterlerle etkileşim kurabileceğiz. Etkileşimde bulunduğumuz bu karakterler ile birlikte onlardan görev alabilecek ve yan görevlere dahil olabileceğiz. Bu yan görevler normalde istek üzerine ortaya çıkacağından, bunları yapıp yapmamak tamamen bize bağlı olacaktır. Ancak yan görevler ana hikaye görevleriyle ilgili olacağı için bu görevleri yapmamızın bizim için daha uygun olabileceğini söyleyebilirim.
 
 
Oyunda görevleri yapmaya çalışırken çevreyi keşfederken olağan tarafta hayatta kalmaya çalışacağız. Oyunda sık sık düşman kümeleri ve düşmanlarla karşılaşacağız ve onları yenmek için çeşitli saldırılar yapmak zorunda kalacağız. Oyunda yandan görüş kamerası bakış açısı olacak ve bu bakış açısı ile kamera bazen yakınlaştırıp uzaklaştırabilir, bu doğal olarak içinde bulunduğumuz ortama ve içinde bulunduğumuz aksiyon durumuna göre değişecektir.
Oyunda etrafta çeşitli objeler bulabileceğiz ve bu objeler ile çeşitli upgradeler yapabileceğiz. Dilersek, bu yükseltmeleri her zaman envanterimizde tutabileceğiz ve sonsuz sayıda toplayabileceğiz. Sonsuz sayıda topladığımız bu eşyalar ile birlikte çeşitli kombinasyonlar yapabileceğiz ve bu kombinasyonlar sayesinde düşmanları daha kolay alt edebileceğiz. Oyunda ateş edebileceğiz, nesneleri fırlatabileceğiz, sağa sola hareket edebileceğiz ve zirvelere doğru uçabileceğiz.
 
 
Platform bulmaca ve aksiyon sevenler 13 Nisan’da çıkması beklenen bu oyuna bir göz atmayı deneyebilir. Oyunun Steam sayfası şu anda açık, dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilirsiniz. ve oyunun yayınlandığı gün bir bildirim alın. İstek listenize eklediğiniz anda farkına varmamanız mümkün değil. Böyle bir kaosa sürüklendiğiniz bir bulmaca platform aksiyon oyununu seviyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz.
 
– Hasat Adası (14 Nisan: çiftçilik, macera, gizem, keşif)
 
 
Yobob grubu tarafından geliştirilen ve Yobob Games tarafından yayınlanan bir çiftçilik, macera, gizem, keşif oyunu olan Harvest Island, 14 Nisan’da geliyor. Üstten görünüm piksel sanatına sahip bu macera oyununda çiftçilik simülasyon öğeleri de var. Bu yapımda kendi çiftliğimizi kurabilir, koyunlarımızı kırkabilir, ineklerimizi sağabilir ve onlardan süt elde edebiliriz, böylece tam bir çiftçilik simülasyonunun unsurlarını deneyimleyebiliriz. Oyunda tüm bunları yaparken karşımıza geniş bir dünya sunuluyor. Bu dünyada dolaşıp keşfedebilir, çeşitli sırları açığa çıkarabilir ve daha fazlasını yapabiliriz.
Hem çiftçilik simülasyonu hem de keşif unsurları içeren bu yapımda diğer bölgelere adım atabiliyoruz ve oraları baştan aşağı keşfetmek bizim işimiz. Oyunda diğer küçük adaları ziyaret edip bu ziyaretimiz sırasında farklı hayvan ve karakterlerle arkadaş olabiliyoruz. Farklı yerlerde ve farklı bölgelerde etkileşime girebileceğimiz birçok canlı var. Bu yaratıklar ile birlikte çevreyi keşfederek çeşitli eşyalar toplayabilir, görev alabilir ve çeşitli eşyalar elde edebiliriz. Elde ettiğimiz eşyalarla birlikte oyun içerisinde bize sunma hikayesinin aslını öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
Bir yandan bizi rahatlatacak, diğer yandan keşif unsurlarını sunarak içimizi rahat hissettirecek bir yapı ile karşımıza çıkacak olan bu oyunda deniz kenarına da girebiliyoruz. Oyunda deniz kenarlarında yengeçler, kaplumbağalar, karidesler ve dahası bulunuyor bu yüzden oyunda karşılaşabileceğimiz birçok canlı türü bizleri bekliyor olacak diyebilirim. Bu yüzden çevreyi keşfedebilir, kendi başımıza çiftçilik yapabilir ve bize sunulan bu dünyayı deneyimleyebiliriz.
Oyunda Will adında bir çocuk karakter rolünü üstleniyoruz, bu çocuk karakter ile çevreyi keşfedebiliyor, adada gezinmesine yardımcı olabiliyor ve elini tutabiliyoruz. Oyunda bir tarafta babamız diğer tarafta ablamız var. Bunlarla çevreyi keşfedebilir ve bir ada gezisine çıkabiliriz. Oyunda göründüğünden çok daha fazla detay bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine başka bölgelere gidebileceksiniz, her bölgenin bir teması olacak ve gece gündüz döngüsünde yer alacak. Gece ve gündüz döngüsü sadece karanlık bir atmosfer ve ışıkların birbirini izlemesi şeklinde olacaktır.
 
 
Piksel grafikli bu yapımda çevreyi keşfederken çeşitli eşya ve objeler toplayabileceğiz, toplanan bu eşya ve objeleri envanterimize koyabileceğiz ve bu eşyaları tanrılara adayabileceğiz. Oyunda farklı bir yapının benimsendiğini yukarıda belirtmiştim. Burada da bu mekanik sayesinde bizlere nasıl bir içerik sunulacağını merak ediyorum. Yaratanlara adadığımız şeyler ve yapılanların bize ne gibi avantajlar sağlayacağını şimdilik bilmiyoruz, bakalım hep birlikte göreceğiz.
Yukarıda da belirttiğim gibi pek çok çeşit aslında bu oyunda harmanlanmış durumda. Oyun hem keşif, macera, simülasyon hem de çiftçilik unsurlarını içeriyor. Birçok cinsiyetin harmanlandığı bu oyunda yapabileceğimiz çok şey var. Bu nedenle yapacaklarımızın ortasında çevreyi keşfetmek, başka bölgelere geçmek ve gezmek olduğu gibi, deniz kenarına gidip çeşitli deniz canlılarını toplamak, deniz veya göl kenarında balık tutmak var. Oyunda toplayıp yakalayabileceğimiz bir çok balık türü var, bu oyunda kendimize ait bir çiftlik ve daha fazlası olduğunu söyleyebilirim.
 
 
Geliştirici gruba göre oyundaki yaratıkların hareketleri tamamen o anki doğal yaşamlarına bağlı olarak değişiyor. Yani sığ bir gölde bir balık yüzüyorsa bu balığın hareketleri buna göre şekilleniyor ve biz onu yakalamakta zorlanıyoruz veya daha rahat tutabiliyoruz. Bu tarz mekanikler de oyuna dahil olacak, bakalım nasıl deneyeceğim.
Oyunun ilk etapta bir çiftçilik simülasyonu olarak karşımıza çıkması olağandır. Bu nedenle oyun, çiftçilik simülasyonunu bizlere sunmak için geniş bir içerik yelpazesi aktarmaya çalışıyor. Aslında oyunun temel yapısında çiftçilik simülasyonu yer alıyor, bu çiftçilik simülasyona keşif ve macera unsurları ekleyerek bize açık bir dünya sunmaya çalışıyor. Sunduğu bu dünya sayesinde bir yandan geçimimizi sağlarken diğer yandan da çevreyi keşfederek çeşitli eşya ve eşyalar bulabiliriz. Hem keşif hem de çiftçilik unsurlarıyla birlikte kendimize ait bir dünya yaratıyoruz. Oyunda tekrar dolaşabiliyoruz, baltalarla ormanlara girebiliyoruz ve ayrıca kendimize olta, merdiven ve çeşitli aletler yapabiliyoruz.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda yaratıcıya tapınma olayı var, bu adama olayı oyun içinde etrafta bulduğumuz nesnelerle birleşiyor. Geliştirici ekibe göre bu mekanik aslında bizlere oyunun da çekirdeğini oluşturan bir yapı sunuyor. Bu nedenle, çalışma şekli oyundaki her oyuncuya göre değişebilir.
Kısaca özetlersem oyunda geniş bir içerik yapısı bizleri bekliyor olacak. Piksel grafikli bu üstten görünüş keşif macera çiftçilik oyununda kendimize ait bir çiftlik kuracağız, kurduğumuz bu çiftlikte birlikte farklı hasatlar yapabileceğiz – kendi hayatımızı kazanabileceğiz. Farm yaparken çevreyi keşfedebilecek, yeni bölgelere yelken açabilecek, çevreyi keşfederek çeşitli eşya ve eşyalar toplayabilecek, bu eşyaları tanrılara adak olarak adayabilecek ve ardından çeşitli bonuslar kazanabileceğiz. Oyunda bir gece gündüz döngüsü olacak ve bu gece gündüz döngüsü hissedilmeye çalışılacak. Yani gündüzleri güneş ışığının çarpıcı açılarından, geceleri ise ay ışığının etkilerinden faydalanabileceğiz ve yolumuza bu formda devam edebileceğiz.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda bir ailenin çocuğu gibi davranacağız. Çevreyi keşfederken etrafta bulduğumuz çeşitli eşyalarla yeni aletler ve aletler üretebileceğiz. Oyunda bulduğumuz deniz ve göllerden balık tutabileceğiz. Ayrıca oyunda dinamik bir hava durumu sistemi de bulunacak. Bu hava durumu sistemi ile birlikte yağmur yağabilir veya güneş parlayabilir ve zaman geçtikçe yağmurun şiddeti kademeli olarak artacak veya azalacaktır. Bu geçişler aslında bizim tarafımızdan hissedilmeye çalışılacaktır.
Yapacak çok şeyin olduğu bu oyunda farklı hayvan ve karakterlerle etkileşime girip tanışabileceğiz – onlarla arkadaş olabileceğiz ve çeşitli aktiviteler yapabileceğiz. Oyunda rastgele aksiyon veya şiddet mekaniği olmayacak. Bundan dolayı arkamıza yaslanıp rahat bir formda oynayabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyunda rahatça dolaşabileceğiz, farklı bölgelere adım atabileceğiz, yeni yaratık türleri ile karşılaşabileceğiz, onlara ne olduğunu öğrenmeye çalışabileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Geniş bir dünyayı keşfedebileceğimiz oyunda yeni bölgeler ve etkileşim kurabileceğimiz yaratıklar da bizleri bekliyor olacak.
 
 
Piksel grafiklere sahip bu tarz keşif macera oyunlarını seviyorsanız ve aynı zamanda hem çiftçilik hem de balık tutmak istiyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Oyun 14 Nisan’da biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu anda açık ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. İstek listenize eklediğinizde oyunun çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bildirimler çoğunlukla e-posta adresinize gönderiliyor, taşınabilir bir uygulamanız varsa üstten bildirim şeklinde de görebilirsiniz.
 
– GHOSTWARE: Ölüler Arenası (12 Nisan: nişancı, aksiyon, bilimkurgu)
 
 
Daev Team tarafından geliştirilen ve Hyperstrange tarafından yayınlanan nişancı, aksiyon, bilim kurgu oyunu GHOSTWARE: Arena of the Dead 12 Nisan’da biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu nişancılık aksiyon oyununda tempolu bir aksiyon ve macera yapısı bizleri bekliyor. 1990’lardan ilham alan ve eski tarz grafiklere sahip. Oyunda hem retro tarzı hem de shooter formatı harmanlanacak ve bu yapımda arena tarzı bir shooter oyununa gireceğiz.
Geçmişimizden kaçmaya ve karşımıza çıkan düşmanları yenmeye çalışacağımız bu oyunda Molly isimli bir karakter olarak oynayacağız. Bu karakter ile büyük bir aksiyon ve maceraya atılacak ve aynı zamanda karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız. Oyunda eski tarz grafikler olacak ve bu grafikler ile önümüze çıkan düşmanları ortadan kaldırarak düşmanları temizlemeye çalışacağız. Oyunun yapısı her oyuncuya hitap etmeyebilir bu yüzden eski tarz grafikleri sevmeyen ve daha yenilikçi bir yapı isteyenler için bu oyun yetersiz kalabilir.
 
 
Retro formunu nişancı türü ile harmanlayan bu oyunda silahımızı alıp yanlış adamımızı harika bir yolculuğa çıkarabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahlarla birlikte ilerlemeye çalışıyoruz. 90’lı yıllardan ilham alan bu oyunda çeşitli düşmanlarla karşılaşabiliyor ve bu tip düşmanları silahımızla yenmeye çalışabiliyoruz. Oyunda farklı bölümler ve yerler var, bu bölümlere geçerek yeni zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Her bölümde farklı temalar ve farklı zorluklar bizi bekliyor bu yüzden bir bölgeye girerken etrafı dikkatle incelemeli ve her zaman tetikte olmalıyız.
Oyunda arka planda bize bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayenin bir parçası olarak geçmişimizden kaçmaya ve böylece hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda yine yapabileceğimiz çeşitli seçimler var ve bu seçimler ile gideceğimiz yolu seçebiliyoruz. Oyunda farklı arena bölümleri bulunuyor, bu arena bölümleri ile birlikte elde ettiğimiz silahlarla ortalığı kasıp kavurabiliyoruz.
 
 
Oyunda tekli silahlardan taranmış silahlara, buz tabancalarından farklı bilimkurgu temalarına sahip silahlara kadar pek çok silah türünü elimize alabilir ve düşmanları ortada yenmeye çalışabiliriz. Oyunda silahlarla öldürdüğümüz düşmanların yanı sıra parkur mücadeleleri de bulunuyor. Bu parkurun zorluklarını aşmak için sağdan sola zıplayarak duvarların üzerinde bir süre yürüyebiliriz. Oyunda alışılagelmiş düşmanların yanı sıra işveren savaşları da bulunuyor. Bu işveren savaşlarını aşmak için çok hızlı hareket etmemiz ve sağa sola koşmamız gerekiyor. Oyunda bu işverenleri yenmek oldukça eğlenceli görünüyor ve bize daha çok Quake benzeri bir oyun yapısı gösterdiğini söyleyebilirim.
Bizlere tek kişilik bir oyun deneyimi sunmayı amaçlayan bu oyunda harika maceralara atılabilir ve bu maceralarla beraber hayatta kalmaya çalışabiliriz. Oyunda farklı zindanlardan bölümlere, arenalardan odalara ve daha pek çok bölüm bulunuyor. Oyunda platform mücadelelerinin yanı sıra farklı düşman türleri de bulunuyor. Bu düşmanların her birinin farklı özellikleri ve becerileri vardır. Onları yenmek için önce nasıl saldırdıklarını ve saldırdıklarını öğrenmemiz gerekiyor ki bu düşmanları daha sonra kolayca yenebilelim. Oyunda av tüfeğinden taranmış tüfeklere kadar pek çok silah türü bulunuyor. Bu silah türlerini oyunda ilerlediğimiz kısımlardan bulabiliriz.
 
 
Oyunun her bölümü bize farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Arenanın bu kısımlarında karşımıza çıkan düşmanları yenmeye çalışıyor, elimizdeki silahları değerlendiriyoruz. Oyunda farklı karakterlerle tanışabiliyoruz, karşılaştığımız karakterlerle konuşabiliyoruz. Arka planda bize bir hikaye anlatıldığı için bu hikayeyi birbirimizle konuştuğumuz karakterler aracılığıyla öğrenebiliyoruz. Bu oyunda karakter konuşmalarının önem kazandığını söyleyebilirim ancak diyaloglar elbette değerli.
Oyunda farklı oyun modları bulunuyor ve bizlere tam bir Quake deneyimi sunmayı amaçlıyor diyebilirim. Bu modlar, bayrağı ele geçirmeyi, bölgeyi ele geçirmeyi ve daha fazlasını içerir. Bu nedenle oyun eski moda bir shooter-arena deneyimini bizlere aktarmayı amaçlıyor.
 
 
Oyunda yine farklı yerlere hareket edebileceğiz ve bu bölümlerin ortasında yeni bölgeler keşfetmeye çalışacağız. GHOSTWARE: Arena of the Dead’de keşfettiğimiz alanlarda yeni eşyalar kazanabileceğiz ve bu eşyalar ile kendinizi geliştirebileceğiz. Oyunda sağdan sola farklı tipte silahları bulabilecek, çeşitli örtülü geçitler açabilecek ve bu yapımda neler döndüğünü öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde keşfettiğimiz ve etrafta bulduğumuz eşya ve silahları envanterimizden alıp düşmanlara karşı bu silah ve eşyaları kullanabileceğiz. Oyunda arenalarda sağdan ve soldan toplayabileceğimiz çeşitli daire şeklinde nesneler olacak. Bunları alarak kendimize çeşitli bonuslar ekleyebileceğiz.
Çıktığımız bu yolculuk boyunca farklı düşmanlarla karşılaşacağız ve her bölgede farklı tipte düşmanlarla baş etmeye çalışacağız. Oyunda olağan düşmanların yanı sıra işveren savaşları da olacak. Bu işveren savaşları, normal düşmanlara karşı daha güçlü ve daha çetin olacak. İşverenleri yenmek için önce baskın tarzlarını öğrenmemiz gerekecek ve sonra onlara nasıl saldıracağımızı kafamızda ayarlamamız gerekecek. Oyundaki bu işverenlerin her biri farklı özelliklere sahip olacak. Bu nedenle, önce onları doğru bir şekilde analiz etmemiz gerekecek.
 
 
Oyunda çok hızlı hareket edebileceğiz ve zıplama ve zıplama yeteneğine sahip olacağız. Bu nedenle onları düşman-paotronlara karşı kullanmamız gerekiyor. Çeşitli arenalarda savaştığımız bu yapımda sahip olduğumuz silahları kullanarak düşmanları alt üst edebileceğiz.
Kısaca özetlersem oyun bize tam bir arena shooter deneyimi sunacak. Eski tarz grafikleri nedeniyle her oyuncuya hitap etmeyebilir. Yenilikçi ve yeni tarz oyunları sevenler için bu oyun tatmin edici olmayabilir.
Oyunda eski haliyle ve eski manzaralarda çeşitli karakterler karşımıza çıkacak. Bu karakterlerle etkileşime geçebileceğiz ve etkileşime girdiğimiz bu karakterler arka planda anlatılan hikaye bağlamında bize çeşitli bilgiler verecek ve bu bilgilerle birlikte hikayenin gidişatını öğrenebileceğiz. Oyunda farklı seçim bölümleri olacak ve bu seçimler ile birlikte rotamızı değiştirebileceğiz. Bunun yanı sıra çıktığımız bu macerada farklı bölgelere de hareket edip bu bölgeleri keşfedebileceğiz. Keşfettiğimiz alanlarda farklı silahlar ve çeşitli eşyalar bulacağız ve bunları envanterimize atarak düşmanlara karşı kullanacağız. Oyunda bir yandan sağdan ve soldan gelen düşmanları yenmeye çalışırken diğer yandan da hikaye kapsamında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda çeşitli modlar olacak. Bu oyun modlarının ortasında bayrağın ele geçirilmesi ve bölgenin ele geçirilmesi olacak. Oyunda bayrağı kapmak, kendi adına bir bölgede bayrağı kapıp kendi bölgenize getirmekten ibaret olacak. Bu yapımın oldukça eğlenceli bir deneyim sunmayı hedeflediğini söyleyebilirim.
Bu tarz eski aksiyon nişancılık oyunlarını seviyorsanız bu yazıya göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 12 Nisan’da biz oyunseverlerle buluşmaya hazırlanan oyun, erken erişim sürümüyle çıkacak. Oyunun erken erişim sürümü bir dizi kusur içerebilir. Bu sebeple bu hataları geliştirici ekibe bildirmemiz gerekmektedir. Geri bildirimde bulunduktan sonra geliştirici ekip bu hataları düzeltecek ve oyuna yeni mekanikler ekleyecek. Erken erişim sürümünün ne kadar süreceği hakkında bir bilgi yok ama erken erişim sürümünde en az 5-6 ay kalacağını iddia ediyorum.
 
– Voodolls (13 Nisan: kule savunması, çevrimiçi, strateji)
 
 
SideRift tarafından geliştirilen ve Tate Multimedia tarafından yayınlanan çevrimiçi kule savunma strateji oyunu Voodolls, 13 Nisan’da geliyor. Klasik kule savunma oyunlarından farklı olarak bu oyunda kendi bölgemizi ve bölgemizi üçüncü şahıs kamera ile birlikte savunmaya çalışıyoruz. bakış açısına sahip olun ve oyunda karşınıza çıkan karanlık ve gizemli düşmanları yenmeye çalışın. Hem tek oyunculu hem de çevrim içi co-op olarak oynayabileceğimiz bu kule savunma strateji oyununda farklı bölgelerden gelen düşmanlarla yüzleşmeye, kendi bölgemizdeki alanı savunmaya ve burada hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Oyunda anksiyete oyunlarından aşina olduğumuz woodo bebekler bulunmaktadır. Aksiyon stratejisi unsurlarının yer aldığı bu yapımda, bu tahta bebekleri yenmeye ve onlara karşı hem kendimizi hem de bölgemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyunda renkli bir tema benimsenmiştir. Bu nedenle hem ortam, hem karakterler hem de atmosfer tamamen renkli bir formda karşımıza çıkıyor. Oyunun ilginç yönlerinden biri de bu diyebilirim.
Oyunda klasik bir kule savunma yapısı yok yani alışılagelmiş temeller üzerine yapılan kule savunma oyunları çoğunlukla yukarıdan bakan bir bölgeyi savunmak şeklindeydi ama bu oyunda bir karakteri üçüncüden – birinciden kontrol ediyor. kişi kamera perspektifi, bu karakter ile üzerimize gelen düşman kümelerini ve düşmanları alçaltır. Kendi kulemizi yani bölgemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyunda yapacağımız birçok saldırı var, bu atılımla birlikte gelen woodo bebekleri alıp geldikleri yere geri gönderiyoruz.
 
 
Bir yandan korkunç düşmanların ve garip karakterlerin yer aldığı bu oyunda kendi karakterimizle birlikte arkadaşımızı yanımıza alıp arkadaşlarımızla birlikte bu bölgeyi savunabiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de çevrim içi olarak oynayabildiğimiz bu oyunda arkadaşlarla oynamak doğal olarak daha keyifli oluyor.
Bu yapımda farklı tipte düşmanlar yer alıyor. Bu düşman türlerinin her biri farklı özelliklere sahiptir. Oyunda sık sık düşmanların bize doğru koştuğunu görebiliyoruz ve onlarla birlikte kendi bölgemizi korumaya çalışıyoruz. Oyunda güvenliği sağlayacağımız bölge değişkenlik gösteriyor ve bu bölgeyi korumak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyunda tek kişilik bir yapı oynamaktansa arkadaşlarla bir takımda yer almak daha keyifli olabiliyor. Oyunda arkadaşlarla birlikte oynadığımızda kendi ortamımızda bir strateji belirleyip, o strateji ve plana göre düşmanları alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyunda tekrar tekrar kullanabileceğimiz çeşitli beceriler bulunuyor. Bu becerilerle kalabalığın kontrolünü ele geçirebilir ve kalabalık kontrolü becerileriyle düşman kümelerini ortadan kaldırabilir ve bölgemizi kolayca savunabiliriz.
 
 
Oyunda dört oyuncuya kadar takviye sunuluyor bu yüzden toplamda dört oyuncu olarak bir bölgede bulunuyoruz ve kendi bölgemizi ve kulemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyunda takım arkadaşlarınızla güçlerimizi birleştirip farklı yetenekler öğrenebiliyoruz. Oyunda kendi kadromuzla bir sinerji yaratabiliyoruz ve bu sinerji ile zayıf noktalarımızı kapatıp bireysel yeteneklerimizi ortaya çıkarabiliyoruz. Oyunda önümüze çıkan düşman kümelerine karşı planlar ve stratejiler yaparak onları kadromuzla birlikte kolayca yenebiliriz.
Oyunda kontrol ettiğimiz karakterlerin özellikleri ve becerileri var. Bu özelliklerin ve yeteneklerin kilidini açıp güçlendirebilir ve bunları yeni öğeler ve nesnelerle birleştirebiliriz. Bu oyunda yeni silahlar bulabilir ve yeni beceriler kazanabiliriz. Bu nedenle kendi karakterimizle ve yeni becerilerle birlikte savunmamızı oluşturabiliyoruz.
 
 
Oyunda kendimizi savunmamız gereken birçok farklı türde düşman var. Büyükten küçüğe çok farklı türlerde düşmanlarla karşı karşıya kalacağımız bu oyunda ani saldıran kırmızı yaratıklardan hızlı koşan bebeklere kadar pek çok farklı ırk bizleri bekliyor olacak. Oyunda kendi bölgemizi ve alanımızı savunmak için çeşitli savunma araçları kurabileceğiz. Savunma araçlarının ortasında kuleler, tuzaklar ve daha fazlası bulunur. Bunları kullanmak tamamen bize bağlı olacaktır.
Oyunda kullanacağımız ve kuracağımız taretlerin yerlerini belirliyoruz, dolayısıyla bir strateji ve plan belirlemek istiyorsak ona göre saldırmamız gerekecek. Oyunda grup arkadaşlarımızla birlikte bu taretlerin yerini belirleyip düşmanın geliş açılarına göre bu kuleleri kullanabiliyoruz. Oyunda yine bir takım tuzaklar bulunuyor. Bu tuzaklar sayesinde düşmanın geliş yollarını doğru bir şekilde kurabilir ve onları kolay bir şekilde yenip yavaşlatabiliriz. Klasik kule savunma oyunlarında olduğu gibi ilk etapta 4-5 farklı savunma sistemi bulunuyor. Başka bir deyişle, düşman kümeleri birinci savunma hattını geçtikten sonra ikinci savunma hattını da geçmek zorunda kalacak. Bu nedenle her savunma hattını tek tek savunabiliyor ve bunların içinden geçmemelerini sağlayabiliyoruz. Son savunma hattına geldiklerinde düşmanları ve düşman kümelerini birlikte son bir çabayla yenmeye çalışıyoruz.
 
 
Yine yukarıda bahsettiğim kule ve tuzakların dışında savunma olarak kurabileceğimiz atış kuleleri ve toplar var. Bunlarla düşmanları daha da yavaşlatıyoruz ve onları daha çok yenme şansımız olabiliyor. Oyunda çok doğru bir strateji ve plan belirlememiz gerekiyor. Bu nedenle düşmanların üzerine doğrudan koşmak yerine saldırılarını önceden tahmin etmek ve buna göre bir plan belirlemek daha mantıklı olacaktır.
Oyunda düşman dalgalarını ortadan kaldırmamız gerektiğinden, savunma hattını her zaman düzgün bir şekilde savunmak zorundayız. Bu yapımda arkadaşlarımızla büyük bir uyum içinde olmamız gerekiyor. Oyunda savunmamız gereken farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin temaları ve yapıları birbirinden farklı. Örneğin bir oyunda cehennemin dibindeyken ve her şey kırmızı ve karanlıkken, diğer taraftaki ormana dalabilir ve yeşil bir örtünün arkasında kendi bölgemizi savunmaya çalışabiliriz.
Yukarıda da belirttiğim gibi oyun üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip ancak geliştirici grubuna göre bu kamera bakış açılarına iki yeni mod ekleniyor. Yani oyunda üç farklı kamera açısı bulunuyor. Bu kamera açılarını düşmanların geliş açılarına ve oyundaki durumunuza göre değiştirebiliyoruz ve bunlar arasında geçiş yapabiliyoruz. Bu sayede üçüncü şahıs kamera bakış açıları, birinci şahıs kamera bakış açıları ve diğer kamera modları arasında hızla geçiş yapabiliyoruz.
 
 
Alışıldık kule savunma mekaniklerine ek olarak arka planda bir de hikaye bulunuyor. Bu hikaye modu kapsamında çeşitli bölgelere gidebilir ve çeşitli görevleri tamamlamaya çalışabiliriz. Ancak biliyoruz ki bu tarz oyunlarda hikayenin arka planda kalabilmesi olağandır. Bundan dolayı bu oyunu hikayesinden dolayı değil kendi bölgemizi savunmak amacıyla oynayabileceğimizi söyleyebilirim.
13 Nisan’da PC platformuna çıkacak olan bu kule savunma strateji aksiyon oyunu, bizlere renkli ve eğlenceli bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Bu şekil oyunlarını seviyorsanız ve ilginizi çekiyorsa bu yazıya bir şans verebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası şu anda açık, dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığı gün haberdar olabilirsiniz.
 
– Gaia’nın Koruyucuları (11 Nisan: üçüncü şahıs, çevrimiçi, dövüş, aksiyon)
 
 
Handmade Games tarafından geliştirilen ve ekip tarafından yayınlanan üçüncü şahıs, çevrimiçi, dövüş, aksiyon oyunu Guardians Of Gaia, 11 Nisan’da geliyor. Renkli grafikleri ve çizgi film karakterleriyle karşımıza çıkan bu yapımda çevrimiçi bir yapı olacak. seni bekliyor. Bu oyunda farklı karakterler olacak, bu karakterlerden birini rastgele seçebileceğiz ve rakip oyuncularla birlikte savaşabileceğiz. Oyunda bir PVP oyun modu bulunuyor ve bu oyun modu sayesinde çeşitli savaşlar yaşayabiliyor ve büyük efor sarf edebiliyoruz.
Online odaklı bu dövüş aksiyon oyununda elimize kılıç alabilir, yumruklarımızı konuşturabilir veya farklı nesneler fırlatabiliriz. Oyunda farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin her birinin yetenekleri ve becerileri farklı. Oyunda kadın karakterlerden erkek karakterlere, ninja tarzı karakterlerden sumo karakterlerine kadar pek çok tarzda kullanabileceğimiz savaşçılar bulunuyor. Bu savaşçılar ile birlikte grubumuzu oluşturabiliyoruz, oluşturduğumuz takım ile diğer oyunculara karşı mücadele edebiliyor ve bir şekilde oyun içerisinde hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
 
Üst düzey bir oyun deneyimi beklemediğimiz ve bunun yanında animasyonların biraz düşük olduğu bu yapım, bağımsız bir grup tarafından geliştiriliyor. Bu nedenle oyundan beklentinizi yüksek tutmayın, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü oyunun hem fragmanlarına hem de görsellerine baktığımızda karakterlerin yürüme biçimleri – animasyonları, hit dinamikleri ve ortamı orta seviye bir oyun hissi veriyor bu yüzden üst düzey bir oyun deneyimi beklememek gerekiyor. .
Oyunda kalkanlı savaşçıdan alev kılıcı tutan kadın karaktere kadar pek çok farklı savaşçı var ve bu savaşçılar arasında seçim yapabiliyoruz. Oyunda bir takım kurup, arkadaşlarımızı bu takıma davet edebiliyor ve bu arkadaşlarımızla kocaman bir dünyaya adım atabiliyoruz. Oyunda farklı türde düşmanlarla karşılaşabiliriz ve onları yenmek için sahip olduğumuz becerilere güvenebiliriz. Oyunda alışılagelmiş oyuncuların dışında etrafta öldürebileceğimiz çeşitli yaratıklar bulunuyor. Onları yenmek tamamen bizim işimiz.
 
 
Guardians of Gaia’da tekrar bir şeyler toplayabilir ve bunları lehimize kullanabiliriz. Oyunda en fazla 4 kişilik bir ekip oluşturup, en fazla 3 arkadaşımızı da yanımıza davet edebiliyoruz. Yine bire bir formda karşı takım 4 kişi olarak karşımıza çıkıyor bu yüzden dörde dört takım savaşı deneyimi elde edebileceğimizi söyleyebiliriz. Oyunda üçüncü şahıs kamera açısı var ve karakterimizi rahatlıkla kontrol edebiliyoruz. Oyunda bir takım farklı karakterler arasından seçim yapıp bu savaşlara dahil olabiliyoruz.
Bu takım tabanlı aksiyon-macera oyununda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan da hem diğer oyuncuları hem de oyundaki yaratıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyundaki her karakterin farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu özelliklerle birlikte istersek kılıcımızı savurabilir, gelen saldırılara karşı kalkanımızı kullanabilir ve daha fazlasını yapabiliriz. Oyunda kullanabileceğimiz bir çok karakter var ve bunları kullanmak tamamen bizim elimizde.
 
 
Kendi ekibimizle birlikte bu arenaya hakim olmaya çalışıyoruz ve diğer oyuncularla birlikte çok şey yapabiliriz. Oyunda etrafta çeşitli yuvarlak objeler yani çekirdekler var ve biz bu çekirdekleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda çekirdeğe vururken farklı yaratıklar çıkabiliyor ve bu çekirdekleri kim önce patlatıp ortadan kaldırırsa o takım 1-0 önde başlıyor diyebiliriz.
Asıl amacımız oyundaki çekirdekleri ortadan kaldırmaktı. Bu oyunda farklı kristalleri ortadan kaldırabiliyoruz, kristalleri ortadan kaldırdıktan sonra bu alanlara hakim olmaya çalışıyoruz ve diğer takım oyuncularını yenmeye başlıyoruz. .
Oyunda her savaşta farklı deneyimler ve ganimetler elde edip bunları kullanabiliyoruz. Karakterimiz yine oyunda farklı yeteneklere sahip ve istersek bu yetenekleri yükselterek yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda yeni becerilerin kilidini açmak için savaşları kazanmak gerekiyor ve kazandığımız savaşlardan çeşitli ganimet ve silahlar elde edebiliyoruz. Oyunda farklı silahlar alıp giyebiliyoruz ve rakip oyunculara karşı da mücadele edebiliyoruz.
 
 
Oyunda farklı şekillerde silahlar ve bu silahları kullanmak tamamen bizim işimiz. Oyunda bir silahta ustalaşıp farklı silahlarda yeni yetenekler açabiliyoruz, bu tamamen bize bağlı. Bundan dolayı oyunda kendi yöntemimizi belirleyebiliyor ve buna göre karakterimizi de yanımıza alarak bu oyunda çabaya başlıyoruz.
Guardians Of Gaia’da farklı bölgeler ve arenalar bulunuyor. Bu alanlarda ve arenalarda hayatta kalma biraz güçlü olabilir. Bu oyunda karlı alanlardan çimenli ve güneşli alanlara, nehirlerden kıyı bölgelerine kadar pek çok farklı alan bulunmaktadır. Bu bölgelerin her birinin teması farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ortamın değiştiğini görebiliyoruz. Oyundaki her bölgenin kendine has zorlukları var ve bu zorlukları aşmak tamamen bizim elimizde. Oyunda çekirdekleri ortadan kaldırmaya çalışırken bir yandan da çevresel faktörleri göz ardı etmiyoruz. Bu sayede bize saldıran yaratıkları bulabiliyoruz ve bu yaratıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
 
 
Oyunda bir yandan çevresel faktörleri ele alıyoruz, diğer yandan rakip oyuncularla birlikte mücadele edebiliyoruz. Oyunda farklı silahları ve özelleştirmeleri deneyebilir ve bu özelleştirmelerle yeni becerilerin kilidini açabiliriz. Oyunda, çeşitli eşyaları bir kez daha ele geçirerek onları kendi avantajımıza kullanabilir ve özel baskınlar gerçekleştirebiliriz. Çaba sırasında elimizdeki silahı değiştirebilir, yeni bir silaha geçebilir ve aslında bu değişiklikleri oyunun ortasında yapabiliriz.
Yukarıda da belirttiğim gibi taktik ve stratejinin değerli olduğu bu oyunda pek çok özellik ve içerik bizleri bekliyor olacak. Özetlemek gerekirse oyunda bir takım oluşturuyoruz, bu grup 4 kişiden oluşuyor – önümüzde 4 kişilik bir takım var ve grupla orta noktaya geliyoruz. Bu grupla birlikte çeşitli görevler yapmaya başlıyoruz, bu görevlerin ortasında çevredeki çekirdekleri yok ederek ve çevresel etkenlere karşı hayatta kalarak hayatta kalıyoruz. Oyunda bu çekirdekleri yok ederken etraftan gelen yaratıklar saldırabiliyor bir yandan da oyuncular bu çekirdekleri yok etmeye çalışıyor.
 
 
Bu haliyle her iki kadro da çekirdeği yok etmeye çalıştığı için hem çevre birbirinin içine giriyor hem de çevresel faktörler bu işe karışıyor bu yüzden tam bir savaş alanına döndüğünü söyleyebiliriz. Oyunda farklı bölgeler ve arenalar bulunuyor. Bu arenalar birbirinden farklıdır. Tekrar seçip kullanabileceğimiz çeşitli karakterler var, bu karakterlere yeni silahlar ve beceriler kazandırabiliyoruz.
11 Nisan’da çıkacak olan bu aksiyon dövüş oyununu dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Yukarıda da söylediğim gibi bunu karakterlerin animasyonlarından ve tasarımlarından anlıyoruz çünkü beklentiniz çok yüksek değil.

gevashaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler